Spenótos rizs "muffin"








Tegnapról megmaradt egy adag rizs, s féltem, ha nem kezdek vele valamit, a kukában landol, mert amikor már kicsit is megkeményednek a szemek, már általában senkinek sem kell... Így lett belőle turbózott rizs, muffin formában :) Isteni köret!

Hozzávalók:

  • 1 kis tasak főtt rizs, kb. 125 gr
  • kb. 15-20 dkg spenót, levelesen fagyasztva 
  • 2 evőkanál vaj (hidegen mérve)
  •  gerezd fokhagyma
  • bors
  • adalékmentes ételízesítő
  • 1 db tojás
  • 1 dl sűrű főzőtejszín
  • 2 púpos evőkanál parmezán

A vajat felolvasztjuk.
Rádobjuk a spenótot és időnként megkavargatva megvárjuk, amíg a spenót kiolvad. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a fokhagymát, fűszerezzük és együtt pár percig főzzük. 
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a parmezánt és a tojást is belekeverjük. 
Ezután már csak annyi marad, hogy a főtt rizst elkeverjük benne és szilikonos (vagy vajjal kikent egyéb) muffin formába belekanalazzuk és 190 fokon 20 percig sütjük.

Óvári szelethez ette a család, nagyon tetszett nekik!

Saci adagolja a rizses egyveleget

Megjegyzések