Hortobágyi csirkés palacsinta




Gabesz nagy kedvence a Hortobágyi palacsinta, különböző helyeken, több féle variációt kipróbált már, szóval volt összehasonlítási alap és átment a vizsgán az én főztöm, sőt kifejezetten ízlett neki. Egy kifogása volt: miért nem daráltam meg a húst?!?!? Nos, csak azért, mert lusta voltam összeszerelni a darálót, inkább csak nagyon apróra felkockáztam a húst :):):) 

Hozzávalók a palacsintához:


Hozzávalók a húsos töltelékhez: 


  1.  Az apróra vágott a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel is ízesítjük. Amint a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáadjuk a húskockákat. Addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik a hús.
  2. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!
  3. Ezt követően felöntjük vízzel, hogy jó bőven ellepje. Ellenőrizzük megfelelő e a fűszerezése a vízzel felöntés után, majd fedő alatt kb. 40 percen át pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük egy tálban a habarást a tejföl és liszt simára keverésével.
  5. Mikor a hús puhára párolódott, levesszük a tűzről és leszűrjük a levét egy tálba. 
  6. A levét ismét visszatesszük a tűzre, majd behabarjuk. A húst nálunk ezen a ponton, Gabesz krumplinyomóval egy kicsit összetörte :)
  7. Kisütjük a palacsintákat is közben.
  8. A palacsintákat megrakjuk hússal, meglocsoljuk szósszal, majd összehajtogatjuk (mind a négy oldalát behajtjuk).
  9. Tálra tesszük, meglocsoljuk szósszal és még melegen tálaljuk.

Megjegyzések