Hortobágyi csirkés palacsinta
Gabesz nagy kedvence a Hortobágyi palacsinta, különböző helyeken, több féle variációt kipróbált már, szóval volt összehasonlítási alap és átment a vizsgán az én főztöm, sőt kifejezetten ízlett neki. Egy kifogása volt: miért nem daráltam meg a húst?!?!? Nos, csak azért, mert lusta voltam összeszerelni a darálót, inkább csak nagyon apróra felkockáztam a húst :):):)
Hozzávalók a palacsintához:
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 150 g finomliszt
- 400 ml tej
- 3 ek napraforgó olaj
Hozzávalók a húsos töltelékhez:
- 500 g csirkemell filé, nagyon apróra felkockázva vagy darálva
- 1 közepes fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- víz
- 1 ek fűszerpaprika (púpozott)
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 175 g tejföl (20%-os)
- 50 g finomliszt
- Az apróra vágott a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel is ízesítjük. Amint a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáadjuk a húskockákat. Addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik a hús.
- Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!
- Ezt követően felöntjük vízzel, hogy jó bőven ellepje. Ellenőrizzük megfelelő e a fűszerezése a vízzel felöntés után, majd fedő alatt kb. 40 percen át pároljuk.
- Eközben elkészítjük egy tálban a habarást a tejföl és liszt simára keverésével.
- Mikor a hús puhára párolódott, levesszük a tűzről és leszűrjük a levét egy tálba.
- A levét ismét visszatesszük a tűzre, majd behabarjuk. A húst nálunk ezen a ponton, Gabesz krumplinyomóval egy kicsit összetörte :)
- Kisütjük a palacsintákat is közben.
- A palacsintákat megrakjuk hússal, meglocsoljuk szósszal, majd összehajtogatjuk (mind a négy oldalát behajtjuk).
- Tálra tesszük, meglocsoljuk szósszal és még melegen tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése