Fokhagymakrémleves
Még tart a krémleves-őrület, most éppen fokhagymával készült. Sok receptet átolvastam, volt olyan, amelyhez 5 egész fej fokhagyma is kellett!!! Én valami arany középútban gondolkodtam, így egy fejből készült :)
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
- 1 fej zúzott fokhagyma - ez kb. 14-15 gerezd
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl víz + ételízesítő
- 2 dl tejszín
- szerecsendió
- só
- bors
- pirítós, felkockázva
- dió
- vaj
- parmezán
A felkockázott hagymát vajon pirítsuk meg, majd vegyük le a hőfokot és a zúzott fokhagymát is dobjuk rá, folyamatosan kevergetve, nehogy egy kicsit is lekapja a fokhagymát. Amikor már rendesen illatozik a fokhagyma, húzzuk félre a tűzről és szórjuk meg liszttel, keverjük el és öntsük rá az ételízesítőt, tejszínt és a vizet. Főzzük kb. 20 percig, majd turmixoljuk simára.
A kenyérkockákat pirítsuk meg vajon, adjuk hozzá a diót és a parmezánt, várjuk meg, amíg a sajt egy kicsit megolvad és le is vehetjük a tűzhelyről. Adagoljuk a kenyeret a levesünkre... Mmmmmm...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése