Áfonyalekváros fasírt spenótos-zelleres rizzsel
Már a címen meg lehet döbbenni, hogy micsoda ízpárosítás van itt.... hát ha még elmondom, hogy a rizs szegfűszeggel főtt és hogy a fasírtban kapor is van?!?!? :) A receptet a neten találtam Jamie Oliver oldalán és csak azért készítettem el, mert a hozzávalók közül (majdnem) minden volt itthon :)
Hozzávalók a fasírthoz:
- 20 dkg darált csirke (eredetileg marha kellett volna a recept szerint, de az nem volt itthon)
- só
- bors
- kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 dl zsíros tejszín
Hozzávalók a rizshez:
- 1 zacskó gyorsrizs
- 4 dl víz
- só
- 2-3 szem szegfűszeg
Hozzávalók a zöldségkörethez:
- 1 nagy zellergumó. apróra felkockázva
- olaj
- só
- 1 dl víz
- 15 dkg bébispenót (én a saját levelesen fagyasztott spenótomat használtam)
A húshoz összekeverjük a hozzávalókat, majd gombócokat formálunk a masszából és forró olajban, magas fokozaton pirosra sütjük a fasírtokat.
A rizs minden egyes hozzávalóját egyszerre tesszük a fazékba és lefedve addig főzzük, amíg teljesen megfő a rizs. Amikor kész, a szegfűszeget kiszedjük belőle.
A körethez az olívaolajat felhevítjük és rádobjuk a zellerkockákat: Addig sütjük, amíg pirosodni nem kezdenek a zellerdarabok. Ekkor hozzáadjuk a vizet, megsózzuk és lefedve puhára főzzük. Amikor megpuhul, a spenótot is rádobjuk, sózzuk, borsozzuk és elfőzzük a levét. Amikor kész, hozzákeverjük a rizshez.
Gabesz szerint, ez az eddigi egyik legízletesebb köret!!!
Mindenkinek nagyon tetszett a fasírt is és a rizses köret is. Szerintük a húshoz nagyon illik a majonéz :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése