Áfonyás sajttorta
Régi családi sztorival a cheesecake-hez nem tudok szolgálni, hiszen gyermekkorunkban nem is ismertük, nem is kóstoltuk a sajttortát. Már nagyok voltak a lányok, amikor az elsőt megsütöttem, és mit mondjak: odáig voltak érte. Saci a sárgabarack lekvárosat szereti, Trixi az áfonyásat, Gabesz az áfonyásat és epreset. Tejszínhabbal a tetején!!! A legideálisabb az lenne, ha egy éjszakát állna, hogy összeérjenek az ízek, hogy a krém kicsit átitassa a kekszes réteget, de sajnos ezt még nem sikerült elérnem... Épp, hogy kihűlt, már szeletelik is 😀😀😀
Hozzávalók az alsó réteghez:
- 140 gr darált keksz (Ez most őrölt Plazma kekszből készült)
- 60 gr vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 450 gr sajtkrém (mascarponét használtunk)
- 150 gr porcukor (mi eritritet használtunk, az daráltuk meg)
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 4 db egész tojás
- 200-250 gr áfonya (mi fagyasztottat használtunk)
- A sütőt előmelegítjük.
- A tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Megolvasztjuk a vajat, a darált keksszel összemorzsoljuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
- Szórjuk rá az áfonyát.
- Tegyük keverőtálba a tojásokat, krémsajtot, cukrot, vanília kivonatot, és keverjük jó habosra.
- Öntsük az áfonyára, és süssük kb. 35-40 percig (vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje).
- Hagyjuk hűlni, és szeleteljük.
- Készítettem hozzá tejszínhabot, mert a társaság tuningolva szereti :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése