Áfonyás sajttorta




Régi családi sztorival a cheesecake-hez nem tudok szolgálni, hiszen gyermekkorunkban nem is ismertük, nem is kóstoltuk a sajttortát. Már nagyok voltak a lányok, amikor az elsőt megsütöttem, és mit mondjak: odáig voltak érte. Saci a sárgabarack lekvárosat szereti, Trixi az áfonyásat, Gabesz az áfonyásat és epreset. Tejszínhabbal a tetején!!! A legideálisabb az lenne, ha egy éjszakát állna, hogy összeérjenek az ízek, hogy a krém kicsit átitassa a kekszes réteget, de sajnos ezt még nem sikerült elérnem... Épp, hogy kihűlt, már szeletelik is 😀😀😀

Hozzávalók az alsó réteghez:

  • 140 gr darált keksz (Ez most őrölt Plazma kekszből készült)
  • 60 gr vaj
Hozzávalók a krémhez:
  • 450 gr sajtkrém (mascarponét használtunk)
  • 150 gr porcukor (mi eritritet használtunk, az daráltuk meg)
  • 1 evőkanál vanília esszencia
  • 4 db egész tojás
  • 200-250 gr áfonya (mi fagyasztottat használtunk)
  • A sütőt előmelegítjük.


  1. A tortaformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Megolvasztjuk a vajat, a darált keksszel összemorzsoljuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
  3. Szórjuk rá az áfonyát.
  4. Tegyük keverőtálba a tojásokat, krémsajtot, cukrot, vanília kivonatot, és keverjük jó habosra.
  5. Öntsük az áfonyára, és süssük kb. 35-40 percig (vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje).
  6. Hagyjuk hűlni, és szeleteljük. 
  7. Készítettem hozzá tejszínhabot, mert a társaság tuningolva szereti :)


Megjegyzések