A tuti Croque Monsieur szendvics
A Tasty oldalán találtam rá a receptre... Sok-sok évvel ezelőtt a párizsi repülőtéren ettünk ilyet a barátainkkal, és azóta terveztem elkészíteni. Azt hittem egyébként, hogy csak sajt sonka meg némi fűszer kell, de ennél egy kicsit azért összetettebb a recept. Mindenképpen hétvégi reggeliről van szó, mert egy fajta besamelt is készíteni kell, a kenyérszeleteket vajjal grillezni, stb. Fél óra, legalább... Mi most négy szendvicset gyártottunk, ebből a mennyiségből.
Hozzávalók:
- 8 szelet szép nagy toast kenyér
- 2.5 dl tej
- 2 dl sűrű főzőtejszín
- 1 vöröshagyma, négybe vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babrélevél
- 1 púpos evőkanál vaj + a kenéshez
- 1 púpos evőkanál liszt
- szerecsendió
- 1 eőkanál mustár+ a kenéshez
- 16 db sonkaszelet
- reszelt sajt (én most 4+8 darab lapsajtot használtam, mert abból bőven van itthon)
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tejet és a tejszínt a hagymákkal és a babérlevéllel feltesszük főni. Amikor felforr és már illatozik, akkor levesszük a tűzhelyről, és leszűrjük.
Egy másik edényben megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a lisztet és ehhez a rántáshoz fokozatosan elkezdjük adagolni a tejes, leszűrt keverékünket. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzhelyről és hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, valamint ízlés szerinti mennyiségű szerecsendiót.
Közben a kenyérszeletek egyik oldalát megkenjük vajjal és betesszük a szendvicssütőbe, de nem csukjuk rá a tetejét, csak a vajas alját pirítjuk.
Amikor készek, akkor felfordítjuk a szeleteket, és 4 szeletnek a nem vajas oldalukat először megkenjük mustárral, majd jó vastagon kenünk a besamel mártással, arra ráhelyezünk két darab sonkát, majd reszelt vagy lapsajtot. maradék négy szelettel leborítjuk a sonkás kenyereket, megkenjük mustárral a tetejüket, arra megy a besamel jó vastagon és végül újra sajt.
Az emeletes szendvicseinket 15 percig sütjük és már kész is :)
A videó megtekinthető ITT
Nagyon, de nagyon lenyűgözte a szendvics az egész családot!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése