Milánói makaróni rántott hússal
Ez Saci és Gábor kedvenc receptje és semmi köze olaszországhoz... tulajdonképpen valószínűleg egy ötletes szakács remek variációja arra, hogy étteremben, büfében hogyan adja el a megmaradt rántott húst :):):) Itthon mindenesetre minden frissen készült :)
Hozzávalók:
- 6-8 szelet rántott hús
- 30 dkg főtt spagetti vagy makaróni tészta
- étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- 5 gerezd fokhagyma
- víz
- 50 dkg gépsonka, felkockázva
- só
- 140 gr sűrített paradicsom
- bors
- bazsalikom
- rozmaring
- kakukkfű
- 25 dkg gomba, felszeletelve
A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd rátesszük a fokhagymát is, folyamatos kevergetés mellett, nehogy a fokhagyma leégjen, mert akkor keserű lesz. Épp emiatt egy fél dl vizet is önthetünk rá és így pároljuk tovább 2-3 percig. Hozzáadjuk a felkockázott gépsonkát, sózzuk és borsozzuk, mindegyik fűszerből adunk hozzá tetszés szerint, rádobjuk a gombát, a sűrített paradicsomot, majd így együtt 20 percig pároljuk. Ha kell adunk még hozzá vizet (bár a gomba levet enged, valószínűleg az elegendő is lesz). Amikor a gomba leve elpárolgott, kész is a szósz.
A tányérba szedünk a tésztából, rálapátolunk a szószból, egy rántott húst helyezünk a tetejére és lereszeljük sajttal.
Saciéknak ez mennyei étel :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése