Csirkés-kolbászos paella
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
- 10-15 cm
- kb. 30 dkg csirkemell, felkockázva
- 15 dkg gyulai kolbász, felkarikázva
- 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 20 dkg konzerv zöldborsó
- 5 dkg aszalt paradicsom, apróra szeletelve
- egy csipet kurkuma
- 12.5 dkg barna rizs
- 2 dl száraz fehérbor
- víz
- vegeta
- só
- bors
- petrezselyem
- olívaolaj
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a finomra vágott vörös- és póréhagymát megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott csirkehúst, a kolbászt és együtt pirítjuk, amíg a csirke meg nem fehéredik. Azután beletesszük a rizst és együtt pároljuk, amíg a rizs üvegessé nem válik.
Hozzáadjuk a a felkockázott paprikát, zöldborsót, a felszeletelt aszalt paradicsomot, valamint a csipet kurkumát.
Felöntjük borral, folyamatosan kevergetjük, amíg a rizs fel nem szívja a bort. Ezután adunk hozzá egy evőkanál forró vizet, belenyomjuk a fokhagymát és ha kell megsózzuk, borsozzuk. Ha elfő a víz ismét adjuk hozzá egy merőkanál vizet. Adjuk hozzá a petrezselymet is. A forró vizet addig adagoljuk, amíg a rizs teljesen puhára nem fő. Ellenőrizzük az ízeket és már kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése