Paradicsomos-kolbászos olasz pizza




Sacikám találtam ezt a receptet a neten. Igazi, olaszos illatú és ízű finomság...

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 dl meleg víz
  • 2 1/4 kiskanál száraz élesztő
  • 2 kiskanál cukor
  • 416 gr liszt
  • 96 gr kukoricaliszt
  • 2 kiskanál só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál olíva olaj
Szósz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 hagyma, felkockázva
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál édes, nemes pirospaprika
  • 1 csapott kiskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 1 kiskanál cukor
  • 80 dkg paradicsompüré vagy paradicsomos olasz mártás
10 szelet mozzarella
reszelt parmezán
20 dkg kolbász, felkarikázva

A pizzaszószhoz olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a hagymát, sót, pirospaprikát, oregánót és pirítsuk az egészet aranybarnára.
Adjuk hozzá a fokhagymát, cukrot és a paradicsomszószt és kb 20 percig főzzük alacsony hőfokon.

A tésztához keverjük össze a száraz élesztőt, cukrot és a meleg vizet, majd hagyjuk állni 1-2 percig. 
Egy másik edényben keverjük össze a két féle lisztet a sóval és ehhez adjuk hozzá a vajat, illetve az élesztőt keveréket. Gyúrjuk össze gombóccá, majd kiolajozott edénybe tegyük bele, olajozzuk meg a tésztát is és letakarva hagyjuk állni 1 órát. 


215 fokra melegítsük elő a sütőnket.
Az egy óra letelte után, tegyük a tésztánkat egy lisztes, sima felületre és vágjuk félbe - csak a tészta egyik felét használjuk most fel, a másikat lefagyaszthatjuk egy mélyhűtős zacskóban, akár egy hónapig!

Nyújtsuk ki a tésztát - nagyobbra, mint a kerek sütőfrománk, hogy a tepsi peremére is jusson belőle.
A tésztára helyezzük rá a mozzarella szeleteket, beborítva az egész felületet. Arra tegyük rá a kolbász szeleteket és kanalazzuk rá az egész paradicsomos szószunkat. 
Süssük 20-25 percig vagy ameddig a tészta széle pirosodni nem kezd.
Amint kiszedtük a sütőből, szórjuk meg parmezánnal.
Isteni finom!

Megjegyzések