Hagymába töltött fasírt bacon bundában




Hozzávalók:

  • 45 dkg őrölt disznó-marha keverék
  • 3 fokhagymagerezd, szétnyomva
  • 1 kisebb méretű hagyma, nagyon apróra kockázva
  • 1 csapott kiskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál só
  • 32 gr kenyérmorzsa (mi egy kisebb kenyér belsejét tejbe áztattuk, majd alaposan kinyomkotuk és azt adtuk hozzá)
  • 1 marék apróra kockázott petrezselyem zöldje
  • 1 tojás
  • 1 evőknaál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál Worchestershire szósz
  • 1 evőkanál méz
Borítás:
  • 4-6 darab közepes méretű vöröshagyma
  • kb 20 dkg sajt, felkockázva
  • 16-24 hosszú, vékony szelet bacon
  • 1 üveg BBQ szósz
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Egy nagy edényben keverjük össze a darált húst az összes felsorolt hozzávalóval és alaposan dolgozzuk el. Tegyük a hűtőbe.

A hagymát függőlegesen vágjuk ketté, majd a hagyma rétegeit óvatosan szedjük szét. Ezekbe töltjük majd a húsegyveleget.

Vegyük ki a húst a hűtőből, formáljunk gombócokat, amik elférnek a tenyerünkben és a közepébe tegyünk egy-két kocka sajtot, vagy amennyit bele tudunk dugdosni. A húsgolyót két oldalról egy-egy félszelet hagymával burkoljuk be, majd baconnal tekerjük át, két irányból. Hogy ne essen szét az egész, szúrjuk át fogpiszkálóval. 

Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Amikor mindegyikkel elkészültünk, kenjük át az össze golyót, jó alaposan BBQ szósszal és süssük 20 percig. Újra kenjük át BBQ szósszal, majd süssük még 25 percig.

Jó étvágyat!



Megjegyzések