Császármorzsa




Próbálkoztam egyszer-kétszer császármorzsával, de nehézkesen ment és valahogy nem voltam elégedett a végeredménnyel, de most a neten, a Street Kitchen oldalán rátaláltam a tuti receptre, amit nagyon könnyű elkészíteni...

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál búzadara 
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • diónyi vaj
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaj, a serpenyőbe

A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral. A tojás kivételével minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. A tojásokat  szétválasztjuk,  sárgáját hozzáadjuk a keverékhez, a fehérjéket pedig egy másik edényben, a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáöntjük a vaníliás cukorral ízesített tejet és jól kikeverjük a masszát. Belereszeljük egy szép nagy citrom héját és beleforgatjuk a tojások felvert habját a tésztába. 
A serpenyőbe teszünk egy evőkanál vajat, közepes lángon felmelegítjük az edényt és amikor az kellően forró, beleöntjük a masszánkat és kevergetve szép pirosas-sárgásra sütjük.

Megjegyzések