Császármorzsa
Próbálkoztam egyszer-kétszer császármorzsával, de nehézkesen ment és valahogy nem voltam elégedett a végeredménnyel, de most a neten, a Street Kitchen oldalán rátaláltam a tuti receptre, amit nagyon könnyű elkészíteni...
Hozzávalók:
- 10 evőkanál búzadara
- 4 evőkanál finomliszt
- 6 evőkanál cukor
- diónyi vaj
- 2.5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- vaj, a serpenyőbe
A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral. A tojás kivételével minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját hozzáadjuk a keverékhez, a fehérjéket pedig egy másik edényben, a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáöntjük a vaníliás cukorral ízesített tejet és jól kikeverjük a masszát. Belereszeljük egy szép nagy citrom héját és beleforgatjuk a tojások felvert habját a tésztába.
A serpenyőbe teszünk egy evőkanál vajat, közepes lángon felmelegítjük az edényt és amikor az kellően forró, beleöntjük a masszánkat és kevergetve szép pirosas-sárgásra sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése