Trixi első nutellás macaronja

  1. A mandulát ledaráljuk, és egy tálban elkeverjük a porcukorral, és átszitáljuk. Hozzácsorgatjuk a tojásfehérje felét (nem kell felverni habbá), és egy masszává dolgozzuk össze.
  2. A 10 dkg cukorból és a vízből szirupot főzünk: 110 fokosnak kell lennie, ha nincs cukorhőmérőnk, forrástól számított 4-5 percig főzzük.
  3. A tojásfehérje másik felét a 2,5 dkg cukorral félkemény habbá verjük, majd folyamatos verés mellett hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg teljesen ki nem hűl (kb. 10 perc).
  4. A habhoz további keverés mellett hozzáadjuk a mandulamasszát, és simára dolgozzuk.
  5. Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk. Legalább 30-40 percig pihentessük szobahőmérsékleten. Ha már szilárd a teteje, nem ragad, kérge képződött, mehet a 150 fokos sütőbe 12-15 percre.

Kihűlés után egy tortakenő késsel válasszuk le a papírról a macaronokat, és kettesével ragasszuk őket össze nutellával elkevert mascarponéval.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses



Megjegyzések