Kinder torta
Anyukám a múlt hétvégén ezzel a tortával várta haza a gyerekeket és Trixi azt mondta neki, ez a torták tortája, még soha nem evett ennél finomabbat!!! Azonnal le kellett jegyeznem a receptet :):):)
Hozzávalók a piskótához:
- 10 tojásfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 10 dkg pörkölt törökmogyoró
- 1 evőkanál ecet
Hozzávalók a krémhez:
- 10 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1,7 liter tej
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 25 dkgszobahőmérsékletű margarin
- 10 dkg étcsoki
Tetejére:
- 4 zacskó tejszínhabpor
- 6 dl tej
- kis zacskó habfixáló
A tojásfehérjét elkezdjük mixerrel felverni, és közben óvatosan adagolunk hozzá egy evőkanál ecetet, majd óvatosan a cukrot is szórjuk bele, folyamatos mixerelés mellett.
Egy nagy tepsi alját beborítjuk sütőpapírral, amit alaposan bevajazunk és azon szétszórjuk a pörkölt mogyorót, arra öntjük rá a felvert tojásfehérjét. 140 fokon sütjük kb 20 percig.
Amint kivettük a sütőből, azonnal rákenjük a Nutellát vagy bármilyen mogyorókrémet.
A 10 dkg cukrot alaposan kikeverjük a 10 tojássárgájával, majd hozzáadunk 5 púpos evőkanál lisztet is és jól elkeverjük. Amikor már nem csomós ez a krém, akkor hozzákeverjük a 2 dl tejet. A másik 10 dkg cukrot és a 2 zacskó vaníliás cukrot beletesszük a maradék (1,5 l) tejbe, elkezdjük melegíteni, s még mielőtt felforrna, levesszük a tűzről és folyamatosa keverés mellett beleadagoljuk a tojássárgás krémet. Sűrűre főzzük.
Amikor elkészült, azonnal szétosztjuk két részre, az egyik feléhez hozzáadjuk a 10 dkg étcsokit. A margarint is két részre osztjuk, és mindkét színű krémünkbe belekeverjük azt.
Amikor már a margarint eldogloztuk a krémekbe, akkor a Nutellás rétegre rákenjük a vaníliás krémet, majd arra rá a csokisat is.
A 4 zacskó tejszínhabport összedolgozzuk a 6 dl tejjel és egy zacskó habfixálóval, és készítünk egy jó kemény habot, amit a torta csokikrémjén szépen eloszlatunk.
Reszelt csokival díszíthetjük a tetejét.
Mennyei!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése