Kinder torta




Anyukám a múlt hétvégén ezzel a tortával várta haza a gyerekeket és Trixi azt mondta neki, ez a torták tortája, még soha nem evett ennél finomabbat!!! Azonnal le kellett jegyeznem a receptet :):):)

Hozzávalók a piskótához:

  • 10 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 dkg pörkölt törökmogyoró
  • 1 evőkanál ecet

Hozzávalók a krémhez:
  • 10 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1,7 liter tej
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 25 dkgszobahőmérsékletű margarin
  • 10 dkg étcsoki
Tetejére:
  • 4 zacskó tejszínhabpor
  • 6 dl tej
  •  kis zacskó habfixáló


A tojásfehérjét elkezdjük mixerrel felverni, és közben óvatosan adagolunk hozzá egy evőkanál ecetet, majd óvatosan a cukrot is szórjuk bele, folyamatos mixerelés mellett. 
Egy nagy tepsi alját beborítjuk sütőpapírral, amit alaposan bevajazunk és azon szétszórjuk a pörkölt mogyorót, arra öntjük rá a felvert tojásfehérjét. 140 fokon sütjük kb 20 percig.
Amint kivettük a sütőből, azonnal rákenjük a Nutellát vagy bármilyen mogyorókrémet.

A 10 dkg cukrot alaposan kikeverjük a 10 tojássárgájával, majd hozzáadunk 5 púpos evőkanál lisztet is és jól elkeverjük. Amikor már nem csomós ez a krém, akkor hozzákeverjük a 2 dl tejet. A  másik 10 dkg cukrot és a 2 zacskó vaníliás cukrot beletesszük a  maradék (1,5 l) tejbe, elkezdjük melegíteni, s még mielőtt felforrna, levesszük a tűzről és folyamatosa keverés mellett beleadagoljuk a tojássárgás krémet. Sűrűre főzzük.
Amikor elkészült, azonnal szétosztjuk két részre, az egyik feléhez hozzáadjuk a 10 dkg étcsokit. A margarint is két részre osztjuk, és mindkét színű krémünkbe belekeverjük azt.
Amikor már a margarint eldogloztuk a krémekbe, akkor a Nutellás rétegre rákenjük a vaníliás krémet, majd arra rá a csokisat is.

A 4 zacskó tejszínhabport összedolgozzuk a 6 dl tejjel és egy zacskó habfixálóval, és készítünk egy jó kemény habot, amit a torta csokikrémjén szépen eloszlatunk.
Reszelt csokival díszíthetjük a tetejét.
Mennyei!!!

Megjegyzések